Logowanie się na urządzeniu mobilnym

Przydatne informacje związane z działaniem Forum.
Przed rozpoczęciem korzystania z forum przeczytaj informacje w tym dziale!
Awatar użytkownika
huri_khan
Administrator
Posty: 3766
Rejestracja: 9 sie 2013, o 09:29
Imię: Robert
Chevi: Cruze 1,8 LT + LPG
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Re: Logowanie się na urządzeniu mobilnym

Post autor: huri_khan » 1 maja 2018, o 22:59

U mnie 4 laptopy Windows 7 i 10 różne przeglądarki, różne antywirusy i problemu nie ma.


Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka

Wolę mieć jedno polubienie w realnym świecie niż kilka tysięcy polubień w wirtualnym.

Awatar użytkownika
Regulus
Moderator
Posty: 3410
Rejestracja: 22 mar 2014, o 20:51
Imię: Andrzej
Chevi: Cruze, Spark
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Logowanie się na urządzeniu mobilnym

Post autor: Regulus » 1 maja 2018, o 23:14

Ale chyba temat jest o mobilnych? Na stacjonarnych także zero problemów (poza sql, które też przestało już wyrzucać)
Cruze 1.8 LS+ LPG, Spark 1.0 LS LPG

Awatar użytkownika
wszim
Moderator
Posty: 9428
Rejestracja: 10 paź 2013, o 22:04
Imię: Wojtek
Chevi: Orlando LT 1,8 LPG
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: Logowanie się na urządzeniu mobilnym

Post autor: wszim » 1 maja 2018, o 23:40

Forum zaczęło normalnie działać. Widać, że problem spowodował usługodawca hostingu.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13526
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Logowanie się na urządzeniu mobilnym

Post autor: etac » 2 maja 2018, o 07:04

Do tej pory też myślałem że to tylko mój problem. Tak mnie przekonał Adam i Robert. Po tym poście już wiem że nie jest to tylko jednostkowa sytuacja. Niestety jak zawsze odpowiedź informatyka jest zawsze taka sama jak nie umie czegoś wyjaśnić.
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam

Awatar użytkownika
huri_khan
Administrator
Posty: 3766
Rejestracja: 9 sie 2013, o 09:29
Imię: Robert
Chevi: Cruze 1,8 LT + LPG
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Re: Logowanie się na urządzeniu mobilnym

Post autor: huri_khan » 2 maja 2018, o 08:47

etac zacytuję Twoje słowa
"Zmieniłem telefon i problem znikł."

Napisz do producenta telefonu dlaczego nie działało, kolejny raz potwierdzasz moje słowa, kwestia środowiska.
Nie wiem jaki android, jakie masz ustawienia zabezpieczeń, zobacz sobie ile opcji mają same przeglądarki, po drugie każdy z producentów telefonów wgrywa swoje aplikacje do androida. Skoro strona jest zgodna ze standardami języka np. HTML, to działa. Problemem w większości przypadków są przeglądarki.
Tak samo jak np. bankowość internetowa, nadal są banki, które nie potrafią poprawnie odczytywać tokenów/podpisów w przeglądarkach innych niż IE. Co więcej nawet zwykła aktualizacja JAVA potrafiła doprowadzić do tego, że nie można było podpisać przelewów.
Wolę mieć jedno polubienie w realnym świecie niż kilka tysięcy polubień w wirtualnym.

Awatar użytkownika
wszim
Moderator
Posty: 9428
Rejestracja: 10 paź 2013, o 22:04
Imię: Wojtek
Chevi: Orlando LT 1,8 LPG
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: Logowanie się na urządzeniu mobilnym

Post autor: wszim » 2 maja 2018, o 09:06

Krzychu stanę po stronie Roberta. Bo zaczynasz być zrzędzący jak stara baba, której informatycy naprawiali komin i dlatego ich nie lubi. :D
Z tym problemem wylogowywania, to teoretycznie mogło być powiązane z sypaniem się bazy SQL :zastanawiasie: . Być może to była reakcja przeglądarki na błędy SQL. Czy to "samowylogowywanie" teraz nadal występuje gdy już hosting funkcjonuje ok? Przy takich dziwnych sytuacjach czasami warto też wyczyścić cookies (dla danej witryny), bo to one lokalnie mogą bruździć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Regulamin i zasady korzystania z Forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość