Próba instalacji tempomatu

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13659
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: etac » 10 wrz 2017, o 13:28

- colision alert
- line keep assistance
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

Awatar użytkownika
Avatar
Wymiatacz
Posty: 2430
Rejestracja: 9 sie 2013, o 08:08
Imię: Marcin
Chevi: brak
Lokalizacja: Racibórz
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: Avatar » 10 wrz 2017, o 13:52

U nas tego nie uruchomimy więc jako ciekawostka

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

andree1510
Stały bywalec
Posty: 245
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 07:20
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Piastów
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: andree1510 » 20 wrz 2017, o 14:26

Byłem dzisiaj w MM Cars Warszawa na próbie uruchomienia tempomatu , niestety doopa stwierdzili że jednak bez autoruzacji nie da rady tego zrobić ,wiec poprosiłem żeby zadzwonili do MM CARS Katowice i niestety stwierdzili że się nie da , ale kierownicy obu serwisów spróbują coś pokombinować tylko muszą mieć zgodę góry. Pocieszeniem jest to że narazie nic nie skasowali za usługę.

Bunioopl
Wymiatacz
Posty: 1131
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Imię: Mariusz
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: Bunioopl » 20 wrz 2017, o 14:44

Trzymam kciuki

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

andree1510
Stały bywalec
Posty: 245
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 07:20
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Piastów
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: andree1510 » 20 wrz 2017, o 14:59

Jeszcze jedno powiedziano mi że muszą zaprogramować moduł nadwozia moduł silnika i licznik.

Bunioopl
Wymiatacz
Posty: 1131
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Imię: Mariusz
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: Bunioopl » 24 paź 2017, o 09:09

Andree151, czy udało się tobie zaprogramować tempomat?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

andree1510
Stały bywalec
Posty: 245
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 07:20
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Piastów
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: andree1510 » 4 lis 2017, o 19:40

Przepraszam ,że się nie odzywałem , ale niestety doskwiera mi brak czasu . Niestety w MM CARS Warszawa mi nie pomogą , muszę szukać w innym miejscu .

Bunioopl
Wymiatacz
Posty: 1131
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Imię: Mariusz
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: Bunioopl » 4 lis 2017, o 19:42

Jakie było tłumaczenie?

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13659
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: etac » 4 lis 2017, o 19:42

rozmawiałeś na miejscu, czy przez infolinie?
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

andree1510
Stały bywalec
Posty: 245
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 07:20
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Piastów
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: andree1510 » 4 lis 2017, o 19:48

Już pisałem wcześniej twierdzą ,że nie mają autoryzacji chevroleta i nie da się nic z tym zrobić , a potrzebne są kody VCI

Bunioopl
Wymiatacz
Posty: 1131
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Imię: Mariusz
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: Bunioopl » 4 lis 2017, o 19:52

Czyli bajki opowiadają. Każdy może kody kupić.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

andree1510
Stały bywalec
Posty: 245
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 07:20
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Piastów
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: andree1510 » 4 lis 2017, o 19:55

Nie bedę się z nimi sprzeczał sam do końca nie wiem jak to ma wyglądać , więc trudno mnie się wypowiadać.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13659
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: etac » 4 lis 2017, o 19:56

andree1510 pisze:Już pisałem wcześniej twierdzą ,że nie mają autoryzacji chevroleta i nie da się nic z tym zrobić , a potrzebne są kody VCI
ale rozmawiałeś przez telefon,czy w serwisie?
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

andree1510
Stały bywalec
Posty: 245
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 07:20
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Piastów
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: andree1510 » 4 lis 2017, o 20:02

W serwisie , przez telefon od razu powiedzieli że się nie da .

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13659
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: etac » 4 lis 2017, o 20:19

no nic, to inne ASO co ma serwis Chevroleta.
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

andree1510
Stały bywalec
Posty: 245
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 07:20
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Piastów
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: andree1510 » 1 lut 2018, o 18:38

Bunioopl jak Twój tempomat, uruchomiłeś?
Niedawno byłem w ASO Autowola i z ciekawości pytałem czy by nie podjęli się tego zadania , usłyszałem że bardzo chętnie ale niestety nie mają z kąd wziąć kodów VCI ponieważ w chevrolet polska nik nie odbiera telefonów. Bardzo mnie to zdziwiło , jak zapytałem jak komuś wymienną ECU silnika to co wtedy to Pan rozłożył ręce. Moje pytanie brzmi czy to jest miżliwe żeby nie było wsparcia technicznego że strony producenta? czy po prostu gość z ASO gadał bzdury.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13659
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: etac » 1 lut 2018, o 18:43

Po pierwsze kodów VCI nie dostaje się przez telefon.
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

andree1510
Stały bywalec
Posty: 245
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 07:20
Imię: Andrzej
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Piastów
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: andree1510 » 1 lut 2018, o 19:30

Czyli koleś bzdury gadał.

Bunioopl
Wymiatacz
Posty: 1131
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Imię: Mariusz
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: Bunioopl » 1 lut 2018, o 21:05

Tempomatu nie mam. Nie znalazło się jeszcze takie ASO, które by to zrobiło.
Ostatnia szansa to wgranie najnowszego softu do wszystkich sterowników. Ale w moim ASO potrafią tylko kalibrować oprogramowanie. Muszę dorwać kogoś ze sprzętem MDI i wykupionym dostępem do GM.

Jeżeli chodzi o kody VCI prawdopodobnie nie są wcale potrzebne.
Ale tutaj kolega etac mógłby coś więcej powiedzieć.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka



Bunioopl
Wymiatacz
Posty: 1131
Rejestracja: 13 lis 2016, o 20:57
Imię: Mariusz
Chevi: Orlando 1.8 LPG LT+
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Próba instalacji tempomatu

Post autor: Bunioopl » 25 mar 2018, o 21:23

Kolejne próby uruchomienia tempomatu nie powiodły się. Myślałem, że przyczyną może być licznik, który kiedyś wymieniłem. Niestety po zapakowaniu starego licznika, tempomat dalej nieosiągalny. Zestaje jeszcze tylko zrobić aktualizacje całego softu. Ale nie wiem, czy i to pomoże. Niestety muszę to zrobić poza ASO. W ASO już to robiłem, po czasie się okazało, że mam fabryczny soft.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka


ODPOWIEDZ

Wróć do „Orlando Elektryka/Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości