Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13791
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: etac » 19 kwie 2017, o 08:42

Pewnie wiązki tez skręcają. :)
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

John Wayne
Specjalista
Posty: 460
Rejestracja: 23 wrz 2016, o 15:26
Imię: Przemek
Chevi: Captiva 2.0D MT 2007
Lokalizacja: Gdynia Poznań
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: John Wayne » 19 kwie 2017, o 09:17

No bardzo możliwe, że niekoniecznie... Tam idą tylko centralny zamek, oświetlenie tablicy i ogrzewanie szyby. Obawiam się, że najbliższe wyjście to miejsce lampki nad głowami pasażerów... Trochę daleko. Będę musiał chyba przedłużyć kabel video, bo te 6m może nie starczyć...

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13791
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: etac » 19 kwie 2017, o 09:34

Wiązka według schematów idzie lewą przejściówką (patrząc na klapę w kierunku jazdy) i skręca w lewo w kierunku słupka D. Zaraz po przejściu ma złączkę X401/X402.

Pewnie wychodzi z wzmocnienia tylnego dachu, lub zaraz za nim.
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

John Wayne
Specjalista
Posty: 460
Rejestracja: 23 wrz 2016, o 15:26
Imię: Przemek
Chevi: Captiva 2.0D MT 2007
Lokalizacja: Gdynia Poznań
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: John Wayne » 19 kwie 2017, o 09:38

Dzięki. To źle zrobiłem, bo puściłem prawą... Ale tam też coś idzie, w sensie jakaś wiązka kabli.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13791
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: etac » 19 kwie 2017, o 09:48

Może, schematy szczególnie te od Daewoo dużo klamią
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

par00wka
Obserwatorek
Posty: 3
Rejestracja: 15 maja 2017, o 11:58
Imię: Łukasz
Chevi: Captiva 2006 2.4+LPG
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: par00wka » 15 maja 2017, o 12:11

Mam dokladnie ten sam sprzet zakupiony tam gdzie twoj :) swietna sprawa, ogolnie balem sie tego wynalazku ale dzis jestem naprawde zadowolny, mam go juz przeszlo rok i kompletnie bez zastrzezen. Kamere cofania mam jeszcze w szafie, czeka na wiecej mojego wolnego czasu zeby ja zainstalowac, ale jest na WI-Fi wiec nie ma problemu z wiazka kabli. Jedyny feler albo niewiedza z mojej strony, to fakt ze nie moge polaczyc sie z interfejsem OBDII przez BT z ta stacja...uzywam programu Torque lite. Ogolnie polecam sprzecik, chociaz brakuje mi sterowania przyciskami z kierownicy

Awatar użytkownika
Avatar
Wymiatacz
Posty: 2439
Rejestracja: 9 sie 2013, o 08:08
Imię: Marcin
Chevi: brak
Lokalizacja: Racibórz
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Avatar » 15 maja 2017, o 12:25

Ustaw w radiu w ustawieniach bluetooth PIN taki jak ma fabrycznie moduł OBD i wtedy zepnie się bez problemu, na ogół jest to 1111, 0000 lub 1234.
W naszym radiu bluetooth nie jest modułem na płytce androida a modułem zewnetrznym więc są z nim problemy tego typu ale idzie to zrobić :)

Wysłane z mojego OnePlus 3T przy użyciu Tapatalka

John Wayne
Specjalista
Posty: 460
Rejestracja: 23 wrz 2016, o 15:26
Imię: Przemek
Chevi: Captiva 2.0D MT 2007
Lokalizacja: Gdynia Poznań
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: John Wayne » 15 maja 2017, o 12:26

Z nie każdym się łączy. Mam 2 i z jednym w ogóle się nie łączy, mimo, że go widzi jako dostępne urządzenie. Ale mam trochę inną stację i android 6.1

edit.

Może to oczywiste, ale czasami takie rzeczy umykają :) Przyciski w kierownicy z automatu nie działają, trzeba je ustawić w opcjach. Tam nie ma tych ustawień?

Awatar użytkownika
Avatar
Wymiatacz
Posty: 2439
Rejestracja: 9 sie 2013, o 08:08
Imię: Marcin
Chevi: brak
Lokalizacja: Racibórz
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Avatar » 15 maja 2017, o 17:00

Dla kierownicy wysylajacej po CAN info o przyciskach przypisania raczej na pewno nie zmienisz, jeżeli sterowanie jest rezystancyjne to owszem.

Wysłane z mojego OnePlus 3T przy użyciu Tapatalka

Ares79
Obserwatorek
Posty: 3
Rejestracja: 25 maja 2018, o 22:22
Imię: Arek
Chevi: Captiva
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Ares79 » 26 maja 2018, o 01:41

Mam taki sam sprzęt i brak sterowania z kierownicy i totalny brak basów. Czy da się coś z tym zrobić?

Awatar użytkownika
szczuplin
Profesjonalista
Posty: 744
Rejestracja: 9 mar 2016, o 15:00
Imię: Krzysztof
Chevi: Cruze
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: szczuplin » 26 maja 2018, o 07:59

A może coś więcej?

Jaki sprzęt?
Kto to instalował?
Wcześniej działało?

Ares79
Obserwatorek
Posty: 3
Rejestracja: 25 maja 2018, o 22:22
Imię: Arek
Chevi: Captiva
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Ares79 » 30 maja 2018, o 20:08

Sprzęt taki jak opisany na początku. Nie wiem kto instalował bo tak już kupiłem. I nie wiem czy tak to gra oryginalnie czy coś źle podłączone

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 13791
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: etac » 30 maja 2018, o 20:48

to trzeba wyjąć i sprawdzić co mu jest.
Panie Boże chroń mnie od przyjaciół, bo od wrogów obronie się sam
Moja Historia:
2007-2011 - Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2013-2017 - Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > - Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

Ares79
Obserwatorek
Posty: 3
Rejestracja: 25 maja 2018, o 22:22
Imię: Arek
Chevi: Captiva
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Ares79 » 30 maja 2018, o 21:27

Nawet nie wiem jak wyjąć bo w Astrze mam cztery otwory i wsadzam pręty i radio wyskakuje a tu nawet nie wiem co i jak

Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
Gdyby był ktoś z Śląska pochytany to bym podjechał

Awatar użytkownika
huri_khan
Administrator
Posty: 3848
Rejestracja: 9 sie 2013, o 09:29
Imię: Robert
Chevi: Cruze 1,8 LT + LPG
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: huri_khan » 30 maja 2018, o 21:30

Przyjedź w weekend do ośrodka Stara wieś w Załeczu Małym i znajdziesz paru magików :)

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka

Wolę mieć jedno polubienie w realnym świecie niż kilka tysięcy polubień w wirtualnym.

kroom1
Aktywny
Posty: 54
Rejestracja: 25 lis 2015, o 12:13
Imię: Tomek
Chevi: Captiva
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: kroom1 » 26 cze 2018, o 16:35

a próbowałeś może ją zainstalować na górę zamiast na dół? Chodzi mi o zamianę miejscami komputera oraz schowka ze stacją. Bo teraz masz ją nisko, tam gdzie było oryginalne radio.

Korneliusz
Aktywny
Posty: 63
Rejestracja: 28 paź 2017, o 11:48
Imię: Korneliusz
Chevi: Captiva 2.0 D 4WD 07
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Korneliusz » 26 cze 2018, o 23:40

Noszę się z zamiarem kupna u ryżowych takie coś co mi od razu da się wpasować u góry.
https://pl.aliexpress.com/item/Vehicle- ... autifyAB=0

link długachny ale może ktoś podpatrzy i się wypowie czy warto

Awatar użytkownika
Avatar
Wymiatacz
Posty: 2439
Rejestracja: 9 sie 2013, o 08:08
Imię: Marcin
Chevi: brak
Lokalizacja: Racibórz
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Avatar » 27 cze 2018, o 07:50

Liche, szukaj czegoś z 2gb ram, procesorem osmiordzeniowym i androidem 6 lub 7.
Kitkat 4.4 to już historia.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka


John Wayne
Specjalista
Posty: 460
Rejestracja: 23 wrz 2016, o 15:26
Imię: Przemek
Chevi: Captiva 2.0D MT 2007
Lokalizacja: Gdynia Poznań
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: John Wayne » 27 cze 2018, o 08:34

ciekawe... kiedyś tego rozwiązania nie było. Zastanawia mnie jak to działa w praktyce równolegle z fabrycznym radiem. Szkoda, że to w zasadzie nie do użytku z tymi parametrami jak pisze Avatar.

kroom1
Aktywny
Posty: 54
Rejestracja: 25 lis 2015, o 12:13
Imię: Tomek
Chevi: Captiva
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: kroom1 » 27 cze 2018, o 09:37

a może ktoś przerabiał takie coś?
https://www.aliexpress.com/item/Tesla-s ... autifyAB=0

genialnie zmienia wygląd i odmładza kokpit. Sprzętowo też chyba nie jest źle. Pytanie jak z jakością ;/ Co Panowie sądzicie?

tutaj wersja do nowszej captivi
https://pl.aliexpress.com/item/Android- ... autifyAB=0

Gregor
Obserwatorek
Posty: 4
Rejestracja: 21 cze 2018, o 09:31
Imię: Grzegorz
Chevi: Captiva 2.0 180 KM
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Gregor » 27 cze 2018, o 09:38

Witam.
W mojej stacji GMS 6321 przestał działać dotyk. Miał ktoś taki przypadek?

John Wayne
Specjalista
Posty: 460
Rejestracja: 23 wrz 2016, o 15:26
Imię: Przemek
Chevi: Captiva 2.0D MT 2007
Lokalizacja: Gdynia Poznań
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: John Wayne » 27 cze 2018, o 10:25

kroom1 pisze:
27 cze 2018, o 09:37

genialnie zmienia wygląd i odmładza kokpit. Sprzętowo też chyba nie jest źle. Pytanie jak z jakością ;/ Co Panowie sądzicie?
Łooo ale wypas. Dla mnie jednak trochę overkill inwestować w takie stare auto prawie 2500 zł. Chociaż w sumie...

Co do jakości to pewnie standardowa. U mnie po czasie niestety pojawiły się poziome paski na ekranie. Nie bardzo to przeszkadza, ale jednak. Na tym wielkim, to byłby już chyba problem. 2500 to naprawdę sporo kasy, jak by mi przestał działać, to bym się zapłakał. Nie sądzę też żeby przy takiej kwocie reklamacja była bezproblemowa. Ostatnio miałem 2 reklamacje na ali i musiałem się sporo napocić, napisać, ponagrywać filmów, żeby w końcu udający głupków wysłali mi sprawny sprzęt. A były to groszowe sprawy ok. 50-100 zł. Chyba byłbym jednak ostrożny.

Ale sam koncept zajefajny.

Najciekawsze jest to, że jednak coś się dzieje w temacie Captivy (nawet starej), bo jeszcze mniej więcej rok temu takich rozwiązań nie było. Tylko ekran w miejsce starego radia.

kroom1
Aktywny
Posty: 54
Rejestracja: 25 lis 2015, o 12:13
Imię: Tomek
Chevi: Captiva
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: kroom1 » 27 cze 2018, o 10:52

overkill czy nie, auto przenosi się w "inną erę", wychodzi właśnie około 2500 ale nie wiem jak byłoby z VATem i cłem. Pewnie też do zapłaty. Mam teraz GMSa kupionego z 5 latem temu właśnie w stare miejsce od radia, dawałem wtedy ok. 2200, różnica niewielka przeskok technologiczny ogromny.

Awatar użytkownika
Florek
Bywalec
Posty: 107
Rejestracja: 13 sty 2017, o 22:52
Imię: Tomek
Chevi: Captiva 07, Aveo 06
Lokalizacja: Pyrzyce
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: Florek » 27 cze 2018, o 12:38

Pytanie czy jest Ci to potrzebne? Fajnie wyglada, ale można zamówić zwykłego 7 calowego chinczyka za około 150zl na którym działają mp3, filmy, radio, sterowanie z kierownicy i kamera cofania.
Chevrolet Captiva 4x4 AT 2.0 VCDI 150KM 320NM 2007r. -> Wirus na 180KM 380NM DPF OFF
Chevrolet Aveo T250 1.2 8v LPG 2006r.
Nissan Pulsar 1.2 DIG-T 115KM 190NM 2014r.

Awatar użytkownika
bart82
Obserwatorek
Posty: 26
Rejestracja: 28 kwie 2018, o 22:55
Imię: Bartek
Chevi: Captiva 2.4 4WD 2007
Lokalizacja: Grudziądz
Kontakt:

Re: Android – Stacja Multimedialna Chevrolet Captiva

Post autor: bart82 » 28 cze 2018, o 11:19

Panowie co można wstawic w miejsce górnego schowka?
U mnie 2007 jest radio na dole i sam schowek u góry. Zostaje wymiana na stację multimedialną czy można coś jednak dołożyć ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Nadwozie / Wnętrze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość