viewtopic.php?f=76&t=887&p=15436&hilit=CSO#p15436.
Zbudowałem prototyp, który działa bardzo dobrze, dodatkowo oprócz wyłączania świateł jest możliwość dobudowania czujnika zmierzchowego. Rozwiązanie zadziała w autach w wersji LT i niżej, czyli nie wyposażonych w fabryczny czujnik światła i z automatyką skandynawską wymagającą tzw dwukliku do zgaszenia świateł. Temat dotyczy aut w wersji na polski rynek.
Teraz chodzi o to żeby zamówić porządne płytki drukowane na których można przylutować tych kilka elementów. Jak zwykle problem rozbija się o cenę. Temat zaczyna być opłacalny gdyby się znalazło kilku chętnych. Minimalna formatka laminatu w firmie z której usług kiedyś korzystałem wynosi ok 260zł. Oznacza to, że niezależnie czy zamówimy 10szt płytek czy około 62 cena będzie ta sama. Im więcej nas się zbierze tym będzie taniej.
tu kalkulator z którego skorzystałem
https://www.drukowane.pl/form/?f=147817 ... 13e8ef765a
Ja mogę zrobić projekt płytki, zamówić te płytki i zamówić elementy elektroniczne. Płytkę można wykonać w wersji przewlekanej a nie SMD aby poradzili sobie z montażem także ci z parkinsonem. W wątku tym możemy sobie podyskutować nad ostatecznym kształtem projektu (bo ma to być forma adaptera pomiędzy złączem przełącznika a wtykiem +ewentualnie jeden kabelek odchodzący do BCM dla czujnika zmierzchowego ).
Wszelkie pomysły mile widziane. Może ktoś zna inną firmę gdzie byłoby taniej?
Zainteresowani na razie:
1.wszim
2.fred pl
(*przez najbliższy tydzień będę mieć ograniczony dostęp do forum)