zmiana radia AVEO T300

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rajtkezjusz
Specjalista
Posty: 406
Rejestracja: 31 lip 2015, o 00:15
Imię: Daniel
Chevi: AVEO T300
Lokalizacja: Wejherowo
Kontakt:

zmiana radia AVEO T300

Post autor: rajtkezjusz » 1 wrz 2015, o 22:03

mam radio :
chevrolet__aveo_1_2_ls_new_model_cd_radio_central_locking_cruise_control_2011_11_lgw.jpg
takie mam
chevrolet__aveo_1_2_ls_new_model_cd_radio_central_locking_cruise_control_2011_11_lgw.jpg (43.45 KiB) Przejrzano 1144 razy
,a chciałbym zamontować

czy są jakieś różnice w nich (np to drugie ma mp3 ,czy montaż jest plug and play itd)
maxresdefault.jpg
maxresdefault.jpg (151.87 KiB) Przejrzano 1144 razy

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 14457
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: etac » 1 wrz 2015, o 22:11

oficjalnie jest to moduł i trzeba wyprogramowac jedno przed wyjęciem, a potem zaprogramować drugie.

Obecnie są juz firmy, ktore potrafia wyczyscic radio z numeru VIN., ale wciaz pozostaje zaprogramowanie w ASO po załozeniu.

Lepiej kupic cos typu 2DIN z adapterem CAN
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

Awatar użytkownika
rajtkezjusz
Specjalista
Posty: 406
Rejestracja: 31 lip 2015, o 00:15
Imię: Daniel
Chevi: AVEO T300
Lokalizacja: Wejherowo
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: rajtkezjusz » 1 wrz 2015, o 22:42

dzięki,ale to drugie radio-bardziej obłe ma coś czego nie ma to pierwsze-kwadratowe?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 14457
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: etac » 2 wrz 2015, o 08:19

Niestety juz nie mam takich informacji. Nie wiem czy to drugie nie ma opcji bluetooth. :zastanawiasie:
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

zbyszek85
Stały bywalec
Posty: 230
Rejestracja: 10 sie 2014, o 13:08
Imię: Zbyszek
Chevi: Aveo t300 LT+ 2012
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: zbyszek85 » 2 wrz 2015, o 15:17

Ja mam cd300 ma bluetoth i mp3 ale mam zamiar je zmienic na 2din ACS ,i brak fadera.

Awatar użytkownika
tdon
Wymiatacz
Posty: 1343
Rejestracja: 2 sty 2014, o 11:56
Imię: Tomek
Chevi: T300LT+, 2013, LPG.
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: tdon » 8 wrz 2015, o 07:50

Mam to drugie.
Ma bluetooth, czyta mp3 i w mojej wersji (LT+) ma gniazdo USB do pendriva, zabudowane w schowku pasażera.
Bluetooth pracuje z mikrofonami zabudowanymi na panelu w przedniej części podsufitki - zapewne ich nie masz.

zbyszek85
Stały bywalec
Posty: 230
Rejestracja: 10 sie 2014, o 13:08
Imię: Zbyszek
Chevi: Aveo t300 LT+ 2012
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: zbyszek85 » 8 wrz 2015, o 08:41

Ale dziala mi na 6 glosnikow,a standart to 4.

Awatar użytkownika
coupeace
Stały bywalec
Posty: 217
Rejestracja: 31 lip 2014, o 18:08
Imię: Tadek
Chevi: Aveo
Lokalizacja: slask
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: coupeace » 5 kwie 2016, o 15:53

mam pytanie bo nigdzie nie znalazłem, czy można w pl gdzieś kupić ramkę a właściwie część konsoli pod zmianę radia chętnie nie na 2din? planuję zmianę radia by można było podłączyć wzmacniacz
mam nowszą wersję radia 2 zdjęcie

STAWHEN
Obserwatorek
Posty: 4
Rejestracja: 24 sie 2017, o 08:15
Imię: Piotr
Chevi: Aveo
Lokalizacja: Lubuskie
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: STAWHEN » 24 sie 2017, o 08:26

Podłączam się. Również zamierzam zmienić radio jak w pierwszym poście na 2DIN. Chciałem dowiedzieć się właśnie, czy moje aveo, pomimo, że ma w standardzie radio jak u "rajtkezjusz", posiada właśnie mikrofon by obsługiwać głośnomówiący? Czy w drzwiach tylnych jest doprowadzona instalacja na głośniki?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 14457
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: etac » 24 sie 2017, o 08:57

jak masz bluetooth z zestawem głośnomówiącym to mikrofon jest na podsufitce, jak nie masz głośników na standardzie to na 99% nie ma instalacji.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

zbyszek85
Stały bywalec
Posty: 230
Rejestracja: 10 sie 2014, o 13:08
Imię: Zbyszek
Chevi: Aveo t300 LT+ 2012
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: zbyszek85 » 24 sie 2017, o 11:07

Etac dobrze mowi.

STAWHEN
Obserwatorek
Posty: 4
Rejestracja: 24 sie 2017, o 08:15
Imię: Piotr
Chevi: Aveo
Lokalizacja: Lubuskie
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: STAWHEN » 25 sie 2017, o 08:49

Dzięki. Głośników w standardzie nie mam ...
Co do zestawu. Mam radio standardowe, podstawowego kwadraciaka. W nim nie ma BT, dlatego pytam, czy auto w mikrofon mimo wszystko jest wyposażone, znaczy przygotowane na każdą ewentualność. Lecz jeśli sugerujesz, ze na 99% nie ma instalacji pod głośniki w tyle, to tym bardziej nie będzie mikrofonu... Czyż nie?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 14457
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: etac » 25 sie 2017, o 20:43

Jak masz kwadraciaka, to nie ma mikrofonu i nie ma głośników, a także instalacji do nich.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

robertputa74
Obserwatorek
Posty: 16
Rejestracja: 18 gru 2016, o 20:08
Imię: robson
Chevi: avi
Lokalizacja: łódź
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: robertputa74 » 2 lis 2017, o 11:32

ja mam takie radio http://www.gms.pl/pl/_sp/221/

GMS 6323 LUXURY jest super radio ja mam w Aveeo T 300

zbynio28
Obserwatorek
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2017, o 12:08
Imię: Zbigniew
Chevi: Aveo
Lokalizacja: Radomsko
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: zbynio28 » 17 sty 2018, o 15:35

To radio gms luxury dobrze zbiera fale radiowe bo mam vordona i odbiór jest fatalny nawet rmf szumi antene sprawdzałem i jest wszystko dobrze może bym sobie zamienił na tego gmsa

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 14457
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: etac » 17 sty 2018, o 17:18

a zasilanie na wzmacniacz antenowy masz? Tzw seperator napięcia:

Obrazek
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

robertputa74
Obserwatorek
Posty: 16
Rejestracja: 18 gru 2016, o 20:08
Imię: robson
Chevi: avi
Lokalizacja: łódź
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: robertputa74 » 17 sty 2018, o 18:00

radio gms luxury super zbiera fale radiowe nie mam z nim problemów

zbynio28
Obserwatorek
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2017, o 12:08
Imię: Zbigniew
Chevi: Aveo
Lokalizacja: Radomsko
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: zbynio28 » 18 sty 2018, o 14:11

Nie potrzebny jest separator antenowy napięcie na wzmacniacz antenowy idzie osobnym przewodem a nie razem kablem antenowym

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 14457
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Opel Insignia B
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: etac » 18 sty 2018, o 15:12

w T300?

W T300 wzmacniacz antenowy jest w podstawie anteny dachowej i zasilanie jest po przewodzie z sygnałem antenowym.

Obrazek
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ

zbynio28
Obserwatorek
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2017, o 12:08
Imię: Zbigniew
Chevi: Aveo
Lokalizacja: Radomsko
Kontakt:

Re: zmiana radia AVEO T300

Post autor: zbynio28 » 18 sty 2018, o 15:17

Nie ja akurat mam t250 sedan i jest inaczej jak w t300 umnie antena jest w ogrzewaniu tylnej szyby

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aveo/Kalos Nadwozie / Wnętrze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość